ZF 24

Consiliul Concurenţei a autorizat achiziţia Deutek de către grupul american PPG: preluarea nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei pe piaţa românească

Consiliul Concurenţei a autorizat achiziţia Deutek de...

Autor: Roxana Rosu

03.01.2017, 12:13 390

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care PPG Europe BV preia compania Deutek SA, apreciind că preluarea nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante.

PPG Europe BV este o societate cu răspundere limitată, înregistrată conform legislaţiei din Olanda, şi face parte din grupul internaţional PPG Industries. Companiile membre ale grupului PPG Industries sunt active în domeniul producţiei şi comercializării de vopseluri, materiale industriale, produse chimice şi sticlă, în peste 150 de ţări din întreaga lume, în principal în America, Europa şi Africa.

În România, PPG Europe BV, care deţine compania PPG Coatings România SRL, a preluat Deutek de la  fondul de investiţii Axxess Capital. Tranzacţia este evaluată la 40-50 mil. euro. 

DEUTEK SA este o companie activă în domeniul producţiei şi comercializării de lacuri şi vopseluri. Fondată în 1993, Deutek importa iniţial vopselele sale din Germania, trecerea la producţia locală făcându-se în 1998, potrivit site-ului propriu. Compania care are în portofoliu branduri precum Danke! şi Oskar se bate cu Kober, Fabryo-Atlas, Azur şi Policolor.

Compania a trecut de-a lungul ultimilor 11 ani prin mai multe schimbări de acţionariat. Astfel, în 2005 omul de afaceri român Marius Ivan vindea alături de alţi acţionari compania pentru un total de 24 mil. euro, potrivit acestuia. Cumpărătorul era fondul de investiţii Advent, care şi-a făcut exitul după opt ani. 

Următorul cumpărător a fost Axxess Capital, care a intrat în acţionariatul Deutek în 2013.

În 2015, producătorul a înregistrat un profit de 13,2 milioane de lei (3 milioane de euro) la un total de 340 de salariaţi. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO