ZF 24

Conducerea SIF Oltenia a suspendat voturile a 9% din actiuni pentru AGA

29.10.2008, 11:46 12

Conducerea SIF Oltenia (SIF5) a suspendat dreptul de vot unor pachete reprezentand 8,89% din actiunile societatii pentru Adunarea Generala a Actionarilor de pe 14/15 noiembrie, operatiunea fiind inregistrata si la Depozitarul Central, potrivit unei raportari a SIF5 catre Bursa.

In cadrul AGA de la mijlocul lunii noiembrie vor fi alesi membrii Consiliului de Administratie al SIF5 pentru urmatorii 4 ani, in cursa fiind inscrisi 21 de candidati.

Drepturile de vot ale actiunilor respective au fost suspendate pe motiv ca acestea ar fi controlate de investitori care actioneaza in mod concertat si care depasesc pragul maxim de detinere de 1%. Raportul transmis de SIF Oltenia nu cuprinde si lista persoanelor si societatilor ale caror voturi au fost suspendate, insa probabil aceasta este aceeasi ca si in cazul Adunarii Generale a Actionarilor de la sfarsitul lunii august.

Atunci, conducerea SIF Oltenia a suspendat drepturile de vot pentru circa 8% din actiuni pe motiv ca ar fi controlate de persoane si societati care actioneaza in mod concertat cu omul de afaceri Catalin Chelu. Firmele respective au dat in judecata SIF Oltenia cerand anularea hotararilor luate in AGA, printre care mentinerea in functia de presedinte a lui Dinel Staicu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO