ZF 24

Concurenta avizeaza o schema temporara de ajutor de stat pentru sprijinirea firmelor afectate de criza

12.10.2009, 15:21 20

Consiliul Concurentei si-a dat avizul pentru proiectul dehotarare de guvern privind schema temporara de ajutor de statpentru sprijinirea societatilor afectate de criza economica sifinanciara, cu un buget de aproximativ 220 milioane euro, si atransmis Comisiei Europene notificarea acesteia, se arata intr-uncomunicat al institutiei.

"Obiectivul acestei scheme il reprezintă remedierea unorperturbari grave in economie cauzate de actuala criza economica sifinanciara. Ca urmare, se intentioneaza sprijinirea agentiloreconomici afectaţi de criza in vederea achitarii unor datorii catreinstitutiile publice, datorii comerciale sau salariale si pentru ale asigura o parte din disponibilitatile financiare necesareachizitionarii de materii prime, materiale si utilitati sifinantarii unor proiecte de investitii absolut necesare in procesulde productie" a declarat, in comunicat, presedintele autoritatii dereglementare in domeniul concurentei, Bogdan Chiritoiu.

Cele 220 milioane euro alocate proiectului vor fi alocate subforma de fonduri nerambursabile, imprumuturi in conditiipreferentiale, subventii de dobanda, garantii, facilitati fiscalesau esalonarea creantelor detinute sau preluate de entitatilepublice, pentru a fi recuperate de acestea, fara perceperea dedobanzi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO