ZF 24

Concurenta aproba preluarea SC Grup Dezvoltare Retele de catre Gazoline Magic

11.09.2008, 12:08 181

Consiliul Concurentei a autorizat preluarea SC Grup Dezvoltare Retele de catre Gazoline Magic, companie controlata de fondul de investitii ceh PPF Investments, autoritatea considerand ca aceasta operatiune nu va avea efecte anticoncurentiale pe piata.

SC Gazoline Magic SRL este detinuta in proportie de 99,99% de Ligatne Limited Cipru, o societate vehicul infiintata de catre PPF Investments Ltd. (PPFI), grup international de investitii, cu capital privat.

Grupul PPFI este prezent in Romania, pe piata pe care activeaza societatea achizitionata, prin intermediul SC Gaz Sud SA Ghermanesti, societate avand ca principal obiect de activitate distribuirea si comercializarea combustibililor gazosi prin conducte.

SC Grup Dezvoltare Retele SA a apartinut unui grup de societati controlate de Gheorghe Stan. Societatea achizitionata are ca principal obiect de activitate distributia si furnizarea gazelor naturale, precum si prestarea de servicii auxiliare sau conexe activitatilor de distributie si furnizare.

Tranzactia, care a avut loc in luna iulie, s-a cifrat la 6,5 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO