ZF 24

Concluziile robotului de recrutare Dora pentru 2019: Accesul uşor la joburi pe reţelele de social media a adus o schimbare majoră în comportamentul candidaţilor. Cele mai căutate profesii pe reţelele de socializare au fost cele de electricieni, operatori producţie, sudori, ingineri şi consilieri în vânzări

Accesul uşor la joburi cu ajutorul internetului şi în special al reţelelor sociale a adus o schimbare majoră în com­porta­mentul candidaţilor şi al recrutorilor în anul 2019, conform conclu­ziilor robotului de recrutare Dora. „În ultimii doi ani tehno­logia devine tot mai avan­sată, în special autom­a­tizarea multor procese care au loc în companii, dar şi în activitatea unei persoane la locul de muncă şi în afara locului de muncă. Algo­ritmii reţe­lelor de socia­lizare anali­zează compor­ta­mentul uti­lizatorilor şi oferă acestora informaţii relevante oferite în funcţie de comporta­mentul pe care îl au: după căutările pe care le fac, după locaţie, după gru­purile din care fac parte, după interesele pe care le au analizate de algoritmii reţelelor sociale şi mulţi alţi parametri“, spune Călin Ştefănescu, unul dintre fondatorii companiei Happy Re­cruiter, dezvoltatorul robotului de recrutare Dora. Cele mai căutate zece profesii pe reţelele sociale au fost cele de electricieni, operatori pro­ducţie, sudori, ingineri, consilieri vânzări, operatori call center, şofer, instalator, muncitor ne­calificat şi lucrător co­mercial. Timpul mediu de interviu cu Dora este de 8 minute şi jumătate.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.