ZF 24

Concluzie surpriza: Multe creme de plaja ar putea de fapt accelera dezvoltarea cancerului de piele

Concluzie surpriza: Multe creme de plaja ar putea de fapt accelera dezvoltarea cancerului de piele
24.05.2010, 16:37 41

Aproape jumatate din cele mai populare 500 creme cu protectiesolara ar putea de fapt accelera viteza de dezvoltare a celulelormaligne si prin urmare ar putea extinde cancerul de piele deoerececontin vitamina A sau derivati ai acesteia, conform unui studiucitat de AOL News.

Conform unor cercetatori ai Environmental Working Group (EWG),cremele pot ajuta la evitarea arsurilor solare dar nu pot protejacelulele pielii de lumina ultravioleta.

Raportul anual al EWG arata ca doar 39 din cele 500 de produseexaminate sunt considerate sigure.

De asemenea, vitamina A si derivatele acesteia, retinol siretinil pamitat accelereaza dezvoltarea cancerului de piele. "Incadrul studiului de un an, tumorile si leziunile s-au dezvoltat cu21% mai repede la cobaii a caror piele a fost acoperita cu cremacare continea vitamina A decat la ceilalti cobai". Industriafarmaceutica include vitamina A in astfel de creme deoarece esteconsiderata un bun anti-oxidant, prevenind imbatranirea pielii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO