ZF 24

Companiile care sunt scutite de plata TVA la bunurile livrate în Uniunea Europeană trebuie să prezinte mai multe documente de la 1 ianuarie 2020. Deloitte: Credem că această modificare va creşte riscul de respingere a scutirii de TVA

VLAD BOERIU, partener Deloitte România

VLAD BOERIU, partener Deloitte România

Autor: Răzvan Botea

31.10.2019, 18:30 223

În acest moment, scutirea de plată a TVA pentru bunurile livrate intracomunitar se face în baza documentului de transport.

De la 1 ianuarie 2020 companiile care sunt scutite de plata TVA la bunurile livrate în Uniunea Euopeană trebuie să prezinte mai multe documente, iar acest lucru ar putea creşte riscul de respingere a scutirii de TVA, sunt de părere consultanţii de la Deloitte.

„Autorităţile fiscale au încercat în foarte multe cazuri să nege scutirea de TVA în baza unor greşeli irelevante de pe document, sau au venit cu explicaţii precum «există o pată de cafea, deci nu mai e valabil». În măsura în care contribuabilul trebuie să strângă două-trei documente, riscul de respingere a scutirii de TVA credem că va creşte semnificativ”, a spus Vlad Boeriu, partener al Deloitte România, miercuri, în cadrul unui eveniment organizat de firma de consultanţă.

Începând cu data de 1 ianuarie 2020, ca urmare a aplicării directivei europene privind „remediile rapide”, intră în vigoare noile reguli privind scutirea de TVA în cazul livrărilor intracomunitare, cu scopul de a uniformiza reglementările în acest domeniu la nivelul UE. România are termen până la 31 decembrie 2019 să transpună directiva europeană în legislaţia fiscală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO