ZF 24

Companiile aeriene se pregătesc pentru un sezon de vacanţă aglomerat: Aproximativ 4,5 milioane de oameni vor zbura până pe 30 noiembrie, număr record pentru perioada pandemiei

Companiile aeriene se pregătesc pentru un sezon de...

Autor: Andrei Şerbănescu

28.11.2021, 10:11 145

Industria companiilor aeriene se pregăteşte pentru un sezon de vacanţă aglomerat, cu un număr record de pasageri înregistrat de la începutul pandemiei de coronavirus, relatează Business Insider.

United Airlines a declarat pentru Insider că se aşteaptă ca duminica de după Ziua Recunoştinţei să fie cea mai aglomerată zi de călătorie din toată perioada pandemiei, cu un număr de 450.000 de clienţi.

Potrivit declaraţiilor United, 4,5 milioane de oameni vor zbura între 19 şi 30 noiembrie, ceea ce reprezintă 88% din volumul sezonului de vacanţă din 2019. Un purtător de cuvânt al Delta Airlines a declarat că firma va opera în medie 4.100 de plecări către 267 de destinaţii între 19 şi 30 noiembrie.

Administraţia pentru Securitatea Transporturilor se aşteaptă să monitorizeze 20 de milioane de pasageri în perioada sărbătorilor de Ziua Recunoştinţei, între 19 şi 28 noiembrie, mai mult decât dublu faţă de numărul de pasageri controlaţi în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Dacă numărul de pasageri verificaţi depăşeşte aşteptările, companiile aeriene riscă să anuleze zborurile din cauza personalului redus şi a vremii nefavorabile. Luna trecută, Southwest Airlines a lăsat blocaţi mii de pasageri din cauza „problemelor de control al traficului aerian” şi a vremii extreme.

Southwest a declarat pentru Insider că a redus programul de zbor în noiembrie şi decembrie pentru a se pregăti pentru sezonul de vacanţă şi se aşteaptă să angajeze aproximativ 5.000 de lucrători noi în toamnă şi iarnă pentru a mări capacitatea firmei.

Airlines for America, o organizaţie comercială care reprezintă companii aeriene importante precum Delta, American şi JetBlue, a declarat că transportatorii au făcut noi angajări şi au chemat lucrătorii din concediu pentru a face faţă cererii crescute în timpul sărbătorilor.

Companiile aeriene s-au grăbit, de asemenea, să îmbunătătească funcţionalitatea serviciilor online pentru a face înregistrarea şi îmbarcarea mai puţin obositoare. Delta, de exemplu, a declarat pentru Insider că acum validarea certificatului verde şi a testelor negative se pot face şi online.

Sara Nelson, preşedintele sindicatului Asociaţiei Însoţitorilor de Zbor, a spus că se aşteaptă ca mulţi pasageri din acest sezon de sărbători să zboare cu avionul în timpul pandemiei pentru prima oară.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO