ZF 24

Companie cu un singur angajat, afaceri cu energie de 33 mil. euro in 2006

14.03.2007, 15:01 107

Compania Ezpada Romania a realizat anul trecut, cu un singur angajat, o cifra de afaceri de 116 milioane lei (circa 33 milioane de euro), si a obtinut un profit de 3,8 milioane lei, prin furnizarea de energie catre o serie de companii, printre care si Electrica.

Datele au fost prezentate, miercuri, de directorul general al firmei, Florin Goicea, la comisia parlamentara privind activitatea Ministerului Economiei.

Compania a achizitionat energie electrica anul trecut de la Green Energy, Romelectro, Grivco, Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare si de pe o platforma a operatorului pietei de energie OPCOM.

Green Energy cumpara energie de la Complexul energetic Turceni si Hidroelectrica.

Goicea a afirmat ca primul contract cu Green Energy a fost incheiat, "probabil", in Cehia, de catre reprezentantii Ezpada de acolo.

Ezpada Romania a fost infiintata in a doua jumatate a anului 2005 si este detinuta in proportie de 100% de Ezpada AG Elvetia, care deruleaza afaceri cu electricitate si pe alte piete din regiune.

Totodata, Ezpada a vandut energie catre EGL, Grivco, ENNET si Electrica.

De asemenea, compania a exportat energie in Bulgaria si alte tari. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO