ZF 24

Compania de curierat DPD are un nou director comercial

Compania de curierat DPD are un nou director comercial

Autor: Mădălina Dediu Panaete

08.02.2018, 13:24 340

DPD România, una dintre cele mai mari companii de curierat expres şi coletărie de pe piaţa locală, l-a numit Radu Dumitru Stănescu în funcţia de director comercial. El are o experienţă de peste  20 de ani în management şi consultanţă, acumulată în organizaţii locale şi multinaţionale din Europa de Est, Centrală şi de Sud.

După o colaborare de zece ani cu Speedy Bulgaria, timp în care a fost consilierul personal al acţionarului pe probleme legate de dezvoltarea organizaţiei, Stănescu a revenit în România în cadrul DPD, companie achiziţionată de Speedy în 2014, în calitate de consultant al departamentului comercial.

La începutul acestui an, Radu Dumitru Stănescu a coordonat procesul de planificare al strategiei DPD România pentru perioada 2018-2020, clarificând poziţia organizaţiei în piaţa de curierat expres şi coletărie, direcţiile strategice, obiectivele corporative şi implementarea strategiei prin generarea proiectelor strategice.

„M-am alăturat echipei DPD România, acceptând provocarea de a conduce departamentul comercial, după o experienţă de zece ani în consultanţă pentru Speedy Bulgaria. Rolul meu este să ajut organizaţia să atingă performanţa dorită prin definirea şi stabilirea strategiei de dezvoltare, dar şi prin optimizarea mecanismelor necesare unei evoluţii durabile. Un alt obiectiv pe care mi l-am propus este punerea în practică a unui plan de succesiune care să atragă şi să motiveze talentele în organizaţie”, a declarat Radu Dumitru Stănescu, noul director comercial al DPD România. Compania a avut în 2016 (ultimele date disponibile) afaceri de 27 de milioane de euro. 

Radu Dumitru Stănescu şi-a consolidat experienţa atât ca angajat pentru multinaţionale, cât şi în postura de consultant în management. A oferit consultanţă pentru realizarea şi implementarea strategiilor de afaceri la nivel de organizaţie, dar şi la nivelul departamentelor interne. De pe poziţiile de management deţinute, Stănescu a condus echipe locale de peste 80 de oameni şi echipe internaţionale mai mari, derulând activităţi variate, de la vânzări la resurse umane, coordonând de-a lungul timpului zeci de proiecte pentru mai mult de 50 de companii din industrii diverse .

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO