ZF 24

Compa, în liga mare: produce pinioane pentru Mercedes

Compa, în liga mare: produce pinioane pentru Mercedes

Autor: Adrian Cojocar

12.05.2013, 20:51 4976

Producătorul de componente auto Compa Sibiu (CMP), controlat de sariaţi, a reuşit de curând să-şi atragă printre clienţi concernul Daimler, pentru care produce pinioane destinate automobilelor marca Mercedes.

„Este o realizare foarte mare pentru că este ca şi un cec în alb pentru alţi clienţi de anvergură că joci în liga mare a subansamblurilor de automobile. România poate să absoarbă uşor de trei ori mai mulţi producători de sub­ansambluri pentru că în primăvara anului viitor se va finaliza autostrada Sibiu - Arad şi producătorii vor putea să exporte mai uşor“, spune analistul auto Adrian Mihăil­ţeanu, redactor-şef la revista ProMotor.

Compa a investit în ultimii ani zeci de milioane de euro în cadrul parteneriatelor dezvoltate cu giganţi din domeniu, precum Bosch, Delphi, Honeywell. Compania a mai câştigat de curând un proiect pe relaţia cu Bosch care va genera în viitor vânzări anuale de 10 mil. euro şi este destinat producţiei de subansambluri pentru sisteme de injecţie.

Salariaţii Compa, care controlează compania, au obţinut anul trecut un profit record, respectiv de 22,5 mil. lei (5 mil. euro), iar pentru acest an şi-au prevăzut prin buget un câştig net de 19,6 mil. lei (4,6 mil. euro).

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO