ZF 24

Commerzbank raporteaza pierderi peste asteptari

08.05.2009, 11:30 13

A doua mare banca germana, Commerzbank, a raportat pentru primul trimestru al acestui an o scadere neta de 861 milioane euro, peste asteptarile analistilor, ca urmre a scaderii valorii contabile a activelor si a provizioanelor rezervate pentru pierderile din creditare, informeaza Bloomberg.

Provizioanele stabilite de banca pentru acoperirea pierderilor creditelor neperformante au fost in valoare de 844 milioane euro, in crestere puternica fata de cele 175 milioane euro rezervate in aceeasi perioada a anului 2008.

Martin Blessing, CEO al bancii a anuntat ca banca ar putea achita imprumuturile guvernamentale incepand cu 2011. Banca a fost fortata sa acceseze fonduri guvernamentale in valoare totala de 18,2 miliarde euro imediat dupa falimentul din septembrie al bancii de investitii Lehman Brothers, care a dus la o inghetare a pietelor de credit.

Ieri, Uniunea Europeana a aprobat salvarea bancii de catre guvernul german cu conditia ca banca sa vanda divizia de investitii comerciale Eurohypo, subsidiarele Dresdner si sa nu faca achizitii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO