ZF 24

Coloană de maşini la ieşirea din A1 către DN7, între Piteşti şi Râmnicu Vâlcea

Coloană de maşini la ieşirea din A1 către DN7, între...

Autor: Departamentul Social

01.06.2017, 17:02 160

"Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, circulaţia rutieră este intensă la ieşirea din autostrada A1, către DN7, între localităţile Piteşti şi Râmnicu Vâlcea, autovehiculele deplasându-se în coloană, bară la bară. Recomandăm conducătorilor auto să manifeste disciplină în trafic şi să respecte indicaţiile poliţiştilor prezenţi la faţa locului", se arată într-un comunicat de presă al Centrului Infotrafic al Poliţiei Române.

Traficul a crescut în intensitate şi pe Autostrada Soarelui având în vedere că mulţi români au plecat la mare în minivacanţa de Rusalii. Poliţiştii se aşteaptă ca numărul maşinilor de pe A2 să crească în orele următoare.

Totodată, din cauza numărului mare de maşini care se îndreaptă către staţiunile montane de pe Valea Prahovei, se circulă în coloană, bară la bară, pe DN1, între Comarnic şi Buşteni, pe sensul de mers către Braşov.

Pentru evitarea aglomeraţiei, şoferii care doresc să plece din Capitală către munte sunt sfătuiţi să utilizeze rute alternative: Bucureşti - Târgovişte - Sinaia şi Bucureşti - Vălenii de Munte - Cheia - Săcele.

Aproape 9.000 de poliţişti, cu 4.000 de autospeciale, acţionează pe şosele, pe toată durata minivacanţei de 1 Iunie şi Rusalii.

De asemenea, în fiecare zi, aproape 2.000 de poliţişti rutieri sunt prezenţi pe principalele drumuri naţionale şi autostrăzi, pentru fluidizarea traficului pe căile de acces din zona lăcaşurilor de cult şi a staţiunilor turistice. Ei au în dotare 421 aparate radar în întreaga ţară, inclusiv echipamentele de ultimă generaţie, respectiv dispozitivele True Cam.

În acţiuni, poliţiştii sunt sprijiniţi de elicoptere ale Inspectoratului General de Aviaţie.

Totodată, poliţiştii de la transporturi asigură măsurile de ordine publică, în medie/zi, pe 252 de trenuri de călători, în 266 staţii şi triaje de cale ferată, în 14 aerogări şi 21 porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre. Cinci de trenuri de marfă vor fi însoţite, pe durata deplasării, de către poliţişti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO