ZF 24

Colliers vede stagnare la apartamentele noi si -10% la cele vechi in noiembrie

Colliers vede stagnare la apartamentele noi si -10% la cele vechi in noiembrie
08.12.2008, 17:25 25

Indicele BREI (Bucharest Real Estate Index) realizat de firma de consultanta imobiliara Colliers International arata o scadere de aproape 10% in luna noiembrie a pretului apartamentelor vechi din Bucuresti (la un nivel mediu de 1.438 de euro/mp), in timp ce locuintele vechi au ramas la acelasi nivel, de 1.900 de euro/mp.

Scaderea preturilor pentru apartamente vechi de la inceputul anului este de circa 24%, in timp ce apartamentele noi au ramas pentru a treia luna consecutiva la acelasi nivel. Cu toate acestea, o buna parte dintre dezvoltatorii de locuinte noi de pe piata locala au anuntat in ultima perioada diferite oferte si chiar reduceri de preturi, care au ajuns pana la 20%, in unele cazuri.

“Piata apartamentelor noi nu a inregistrat scaderi nici in luna noiembrie, desi aproape in toate proiectele exista promotii legate de pret sau de oferirea gratuita a parcarii sau a boxei”, spun consultantii Colliers.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO