Prima pagina

Cojocaru, BRD: Creditele cu dobanda mica la inceput sunt inselatoare

Cojocaru, BRD: Creditele cu dobanda mica la inceput sunt inselatoare
24.07.2008, 18:58 18

"Moda dobanzilor fixe pe cel mult un an la creditele imobiliare a condus la un val de refinantari. Cand clientul ajunge in anul doi de contract si vede ca dobanda se dubleaza, prima miscare este sa refinanteze creditul. Practic, ajungem sa mutam acesti clienti de la o banca la alta", remarca Lucian Cojocaru, directorul executiv al Directiei Comerciale a retelei BRD-SocGen.
Problema refinantarilor de credite a fost reliefata in primavara si de Rasvan Radu, presedintele executiv al UniCredit Tiriac.
Desi clientul beneficiaza de dobanda mai mica din prima perioada, o succesiune de refinantari duce la acumularea unor sume imporante din plata comisioanelor de analiza de dosar, acordare, iar ulterior rambursa anticipata, fiecare ridicandu-se la cateva procente din valoarea creditului. Astfel, clientul ajunge ca in final sa isi majoreze gradul de indatorare, in loc sa beneficieze de o rata mai mica.
Cititi mai mult in ZIARUL FINANCIAR de maine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO