ZF 24

CNAIR a semnat un nou contract în valoare de 35 milioane de euro pentru amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor cu calea ferată

CNAIR a semnat un nou contract în valoare de 35 milioane...

Autor: Laura Albu, Mediafax

13.11.2019, 17:12 184

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat un contract pentru amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor cu calea ferată, în valoare de aproximativ 35 de milioane de euro, cu finanţare 85% din fonduri UE, potrivit unui comunicat al companiei remis, MEDIAFAX.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat contractul aferent proiectului "Măsuri de îmbunătăţire a siguranţei traficului prin amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor cu calea ferată" cu firma Vesta Investment SRL.

Valoarea totală a contractului este de 34.324.881,41 lei şi are ca durată de implementare 24 de luni.

Proiectul are ca scop amenajarea a 246 de treceri la nivel a drumurilor naţionale cu calea ferată până la sfârşitul anului 2021.

Lucările presupun montajul de stâlpi de iluminat cu încărcare solară; montajul de stâlpi pentru delimitarea sensurilor de circulaţie; semnalizare rutieră orizontală cu caracteristici superioare (simboluri preformate şi benzi rezonatoare din marcaj rutier); marcaj tip covor antiderapant (se va realiza pe o distanţă de 50 m, între barieră şi indicator).

Finanţarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile din cadrul Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 ( 85% contribuţia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională, 15% contribuţie proprie).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO