ZF 24

Cluj-Napoca, printre locatiile vizate pe plan international in vederea externalizarii serviciilor IT

24.02.2009, 10:36 27

Cluj-Napoca se afla pe lista locatiilor vizate pe plan international in vederea externalizarii serviciilor IT, conform unui studiu realizat de KPMG.

Potrivit KPMG Advisory, criza financiara pare sa determine un interes sporit pentru serviciile de externalizare in sectorul IT, prin aparitia unui numar de locatii noi la nivel mondial ce pot constitui centre viabile de Externalizare a Activitatilor Comerciale (BPO).

Lista completa a destinatiilor mentionate include 10 locatii pe cele doua continente americane (Buenos Aires, Campinas, Curitiba, Calgary, Winnipeg, Santiago, Guadalajara, Queretaro, Boise, Indianapolis); 10 in Asia-Pacific (Brisbane, Changsha, Hangzhou, Ahmedabad, Jaipur, Nagpur, Penang, Davao, Iloilo, Ho Chi Minh); si 11 in Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (Cluj-Napoca, Sofia, Zagreb, Cairo, Port Louis, Belfast, Gdansk, Rostov-on-Don, Belgrad, Tunis şi Lviv).

Conform raportului, Cluj Napoca are linii de comunicatie bune cu alte orase din Romania, fiind situat in centrul tarii. Aeroportul sau a cunoscut o dezvoltare rapida in ultimii ani si este acum deservit atat de linii aeriene internationale din diverse orase din Uniunea Europeana, cat si de linii aeriene interne regulate catre Bucureşti. Cluj Napoca este un oras universitar cu o indelungata traditie, fiind o adevarata resursa de absolventi talentati in cautarea oportunitatilor de angajare la companii de reputatie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO