ZF 24

Clinicile private reiau investiţiile şi anunţă recrutări de cel puţin 700 de medici, asistente şi personal de suport

Clinicile private reiau investiţiile şi anunţă...

Autor: Ioana David

10.01.2014, 00:08 216

♦ Marile companii din piaţa serviciilor medicale private anunţă investiţii în clinici pentru anul acesta, dar şi noi angajări după ce în 2013 proiectele au fost extrem de puţine ♦ La nivelul întregii industrii cuvântul de ordine rămâne prudenţa ♦ Sunt aşteptate şi restrângeri de activitate sau reorganizări  pentru unele clinici ♦ Niciunul dintre operatorii întrebaţi de ZF nu a anunţat creşteri de preţuri pentru serviciile oferite.

Anul 2014 va aduce o reluare a investiţiilor pentru o parte dintre companiile active pe piaţa privată de servicii medi­cale, însă proiectele se orien­tea­ză către clinici nu către spitale, aşa cum se întâm­pla în perioada 2011-2012. Chiar şi aceste noi clinici repre­zintă un semnal pozitiv în con­diţiile în care puţini au fost operatorii care s-au încumetat să investească în 2013.

Odată cu noile proiecte, companiile vor face şi noi angări. Spre exemplu, MedLife ar putea angaja aproximativ 500 de oameni, Re­gina Maria are un plan pentru 150 de noi an­ga­jaţi, iar Anima, companie de talie mai mică, şi-a propus încă 20 de noi posturi. Gral Medical şi-a bu­getat o creştere a personalului medical cu 20%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO