ZF 24

CITR: Echipa Lactag a agreat o restructurare dură a afacerii

CITR: Echipa Lactag a agreat o restructurare dură a...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

08.11.2018, 17:06 659

Lactag, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de lactate, intrat în insolvenţă în 2016, a avut afaceri mai mari cu 43% în septembrie faţă de perioada similară a anului precedent. De asemenea, linia de procesare a laptelui a înregistrat EBITDA pozitiv cumulat de 1,5 milioane de lei.

„Credem în viitorul brandului Lactag şi în eficienţa planului de reorganizare întocmit împreună cu specialiştii CITR. (...). Prin concentrarea resurselor în cadrul liniei de business de procesare lactate, credem că putem să ducem compania la nivelul următor şi să atragem în jurul Lactag parteneri care cred în calitatea şi forţa produselor româneşti”, a declarat Adriean Asan-Mic, administrator special Lactag, cu afaceri de 37 mil. lei (peste 8 mil. euro) în 2017, în creştere cu 13% faţă de anul pre­cedent. Lactag şi-a redus pier­de­rile anul trecut, de la 25,9 mi. lei la 13,3 mil. lei în 2017.

Planul de reorganizare propus şi implementat de CITR alături de echipa Lactag presupune valorificarea liniei de business procesare carne şi a celei de retail, potenţând business-ul principal de procesare lactate, ceea ce va conduce la repoziţionarea Lactag între principalii jucători ai pieţei de profil.

 „Lactag este un brand local cu tradiţie, pregătit să reintre sănătos în economie, după ce echipa condusă de domnul Asan a agreat o restructurare dură a afacerii, prin propunerea de valorificare a liniei de business procesare carne şi a celei de retail, pentru a face din linia de business procesare lactate una sustenabilă şi competitivă”, a spus Aurel Podariu, senior partner CITR.

Lactag funcţionează ca societate pe acţiuni din 1991, pe structura fostei ICIL Argeş, înfiinţată în 1962. Din iulie 2012, societatea a trecut sub o nouă conducere – 91% din acţiunile companiei au fost preluate de Robert Iriza şi Adriean Asan-Mic. După o perioadă de creştere şi listarea la bursă, compania a cerut intrarea în procedură de insolvenţă, în anul 2016. Lactag a intrat în insolvenţă în 2016, sub administrarea judiciară a CITR, care în februarie 2018 a propus împreună cu administratorul special Adriean Asan-Mic, un plan de reorganizare a activităţii, confirmat de judecătorul sindic în aprilie anul acesta.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO