ZF 24

CITR a renunţat la gestionarea insolvenţei Romstrade. „Compania se confruntă cu lipsă acută de finanţare“

Romstrade a fost fondată în anul 1994 şi este controlată de Nelu Iordache. El este arestat de mai bine de un an într-un dosar în care este acuzat de deturnare de fonduri europene în construcţia autostrăzii Nădlac-Arad

Romstrade a fost fondată în anul 1994 şi este controlată de Nelu Iordache. El este arestat de mai bine de un an într-un dosar în care este acuzat de deturnare de fonduri europene în construcţia autostrăzii Nădlac-Arad

Autor: Andreea Neferu

18.03.2014, 19:44 784

Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR), administratorul ju­diciar al constructorului Romstrade, aflat în insolvenţă, a re­nun­ţat la restructurarea companiei deţinute de Nelu Ior­dache, noul administrator judiciar fiind firma ZRP Insolvency.

„CITR a mai renunţat şi la alte proiecte în decursul anilor. Este un drept legal de care poate uzita orice practician în insolvenţă. În cazul nostru, astfel de situaţii apar atunci când are loc o schimbare la nivelul strategiei comerciale în ceea ce priveşte menţinerea şi dezvoltarea portofoliului CITR“, au spus reprezentanţii CITR.

La rândul lor, reprezentanţii ZRP Insolvency au transmis că adunarea creditorilor a desemnat compania drept nou ad­mi­nistrator judiciar al Rom­stra­de, numirea fiind con­fir­mată la finalul săptă­mâ­nii tre­cute.  

„Având în vedere că ZRP Insolvency a preluat recent dosarul şi evaluarea nu a fost încă finalizată, iar societatea Romstrade se află în perioada de observaţie, la acest moment este prematur să facem o estimare corectă asupra şanselor de reorga­ni­zare a companiei“, a spus Stan Tîrnoveanu, co-mana­ging partner al ZRP Insol­vency.

Compania Romstrade a intrat în insolvenţă în decem­brie 2012, la scurt timp după ce unul dintre principalii clienţi ai firmei, şi anume com­pania de drumuri, a re­ziliat şase contracte impor­tante la care Romstrade lucra.

„În prezent activitatea curentă a companiei (Romstrade – n.red.) are de suferit pentru că se confruntă cu o lipsă acută de finanţare şi de obţinere de scrisori de garanţie de bună execuţie, elemente esenţiale pentru desfăşurarea lucrărilor“, potrivit reprezentanţilor CITR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO