ZF 24

Citigroup va include in contabilitate active de 49 de mld.dolari ale vehiculelor sale investitionale

14.12.2007, 13:21 15

Citigroup intentioneaza sa includa in contabilitatea proprie active de 49 de miliarde de dolari apartinand vehiculelor sale investitionale, pentru a preveni vanzarea acestora si revizuirea in scadere a ratingurilor fondurilor sale de investitii, transmite Reuters.

Grupul, cea mai mare banca americana in functie de active, a anuntat totodata ca sprijina in continuare un proiect promovat de guvernul Statelor Unite privind infiintarea unui fond de sustinere a vehiculelor investitionale (structured investment vehicle ? SIV), dar analistii considera ca este putin probabil ca planul sa se concretizeze, fara activele SIV ale Citigroup.

Citigroup este ultima dintr-o serie de banci care au inclus active ale SIV-urilor in contabilitatea proprie, ca urmare a reducerii valorii acestora, pe fondul problemelor generate de accesul limitat la finantare.

Masura anuntata de Citigroup are loc dupa ce, marti, a fost numita o noua echipa manageriala, condusa de directorul general Vikram Pandit.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO