ZF 24

CITIC renunta la ideea colaborarii cu Bear Stearns

18.03.2008, 14:06 16

CITIC Group China, principalul vehicul de investitii a statului chinez, a declarat astazi ca s-a decis sa renunte la planul de cooperare strategica pe care il avea cu Bear Stearns, inclusiv la o investitie de 1 miliard de dolari (634 milioane euro), dupa ce firma de brokeraj a fost preluata de JP Morgan, informeaza Reuters.

"Preconditiile si bazele pentru intelegerea de cooperare strategica anuntate pe 2 noiembrie 2007, nu mai exista dupa achizitia realizata de JP Morgan", a declarat CITIC intr-un comunicat.

In octombrie, anul trecut, CITIC Securities a anuntat ca planuieste sa investeasca 1 miliard de dolari in obligatiuni Bear Stearns ce vor fi ulterior convertite intr-o participatie de aproximativ 6%. In schimb, Bear Stearns trebuia sa cumpere 1 miliard de dolari din datoria la CITIC Securities, care in timp s-ar fi ridicat la o participatie de 2% din firma din Beijing.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO