ZF 24

Citibank si Bank of America au plati managerilor de top in medie 18 milioane de dolari in 2008

25.10.2009, 17:10 21

Citigroup si Bank of America a platit executivilor de top inmedie 18,2 milioane dolari/angajat in 2008, chiar daca cele douabanci au acceptat ajutoare guvernamentale in valoare totala de 90miliarde dolari, conform unor date ale Trezoreriei americane,preluate de Bloomberg.

Citigroup a platit 390,2 milioane dolari pentru 21 de angajati,reprezentand o medie de 18,6 milioane dolari/angajat, in timp ceBank of America a rasplatit cu 227,8 milioane dolari 13 ezecutivi,sau 17,5 milioane dolari pe angajat.

Plata medie oferita angajatilor de top ai celor doua companii afost aproape dubla fata de cea oferita altor cinci companii salvatede guvernul american.

Kennet Feinberg, "casierul" Departamentului Trezoreriei, aordonat reducerea la jumatate a platii de bonusuri pentru 136 deexecutivi la sapte companii, dupa ce presedintele american BarackObama a spus ca "ne sunt jignite valorile" cand executiviicompaniilor "se rasplatesc cu bonusuri uriase chiar daca acestiacontinua sa se bazeze pe ajutorul contribuabililor".

In mare, angajatii care au primit acordul lui Feinberg vor primiin acest an plati in valoare totala de 229,7 milioane dolari,reprezentand o medie 2,5 milioane dolari/anagajat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO