ZF 24

Citi: Romania are nevoie de un acord cu FMI

21.01.2009, 20:10 15

Analistii bancii americane Citi considera ca Romania are nevoie de un acord cu FMI, sustinand ca tinta de deficit bugetar a noului Guvern de 2% din PIB desi reprezinta "un pas in directia cea buna", va fi greu de realizat.

"Proiectul de buget pe 2009, care prevede un deficit de 2% din PIB, este un pas in directia cea buna, dar credem ca atingerea acestui obiectiv va fi dificila, intrucat doar deficitul fondului de pensii ar putea depasi 2% din PIB (...) Din moment ce se asteapta ca incetinirea cresterii economice sa duca la scaderea veniturilor, cea mai mare parte a ajustarii ar trebui sa vina pe partea de cheltuieli, ceea ce, in opinia noastra, reitereaza nevoia unui aranjament cu Fondul Monetar International", se spune in raport.

Analistii bancii americane sunt de parere ca prioritatea autoritatilor romane este, in acest moment, sa imbunatateasca disciplina si performanta fiscala astfel incat deficitul bugetar sa poata fi coborat la niveluri "mai rezonabile".
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO