ZF 24

Citi, HSBC, Deutsche Bank şi Societe Generale au fost selectate de Finanţe pentru o emisiune de eurobonduri

Citi, HSBC, Deutsche Bank şi Societe Generale au fost...

Autor: Razvan Voican

28.05.2013, 18:07 733

Patru mari bănci de investiţii Citi, HSBC, Deutsche Bank şi Societe Generale urmează să primească mandat de la Ministerul Finanţelor să se ocupe de lansarea unei noi emisiuni de eurobonduri în cadrul programului de finanţare de pe piaţa internaţională, afirmă surse bancare.

Băncile amintite sunt printre cei mai activi participanţi la marile tranzacţii de finanţare derulate de statul român în ultimii ani şi au fost selectate pentru această nouă emisiune pe baza ofertelor de comisioane.

Finanţele pregătesc astfel o nouă ieşire pe piaţa externă după ce în februarie au accesat pentru al doilea an la rând piaţa SUA, de unde au împrumutat 1,5 mld. dolari pe zece ani la un randament de 4,5%. Operaţiunea a fost condusă de o echipă formată din Barclays, HSBC, Citi şi BNP Paribas.

Prin noua emisiune de eurobonduri Ministerul Finanţelor ar putea împrumuta 1-1,5 mld. euro.

Anul trecut Ministerul Finanţelor a vândut pe pieţele internaţionale titluri în valoare de 2,25 mld. euro şi 2,25 mld. dolari, stabilind un record în materie de finanţare externă privată în contextul angajamentului de constituire a unei rezerve confortabile de valută în Trezoreria statului, care să acopere nevoile de lichiditate pe cel puţin patru luni.

După ce la începutul anului 2012, Finanţele au ieşit pe piaţa din SUA, în septembrie şi noiembrie au vândut şi eurobonduri.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO