ZF 24

Cinematografele Cinema City din România intră sub umbrela britanicilor, în urma unei tranzacţii la nivel european

Cinematografele Cinema City din România intră sub...

Autor: Cătălina Butan,

10.01.2014, 15:31 2302

Cel mai mare operator de cinematografe din Marea Britanie, Cineworld, va cumpăra cu 607 mil. euro grupul israelian Cinema City International NV (CCI), care operează în mai multe ţări din Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România, conform unui anunţ al CCI, citat de BBC.

Conform tranzacţiei, compania britanică va prelua de la operatorul israelian 100 de centre multiplex, pentru care va plăti  328 de milioane de euro cash, restul sumei fiind acoperită printr-o emisiune de acţiuni preferenţiale.

Cinema City International este cel mai mare operator de cinematografe multiplex din Europa Centrală şi de Est şi Israel, cu operaţiuni în România, Polonia Bulgaria, Slovacia, Cehia, Ungaria. Pe piaţa locală, Cinema City este prezent în 15 centre comerciale, cel mai bun cinematograf al grupului din punct de vedere al încasărilor fiind cel din mallul AFI Palace Cotroceni, din Bucureşti.

După fuziune, cele două grupuri vor avea 201 unităţi şi 1.852 săli de cinema. În urma tranzacţiei, CCI va deţine 24,9% din acţiunile noului grup.

Cineworld, care este listată la bursă din 2007, gestionează cele mai profitabile zece cinematografe din Marea Britanie şi Irlanda. Această tranzacţie este prima incursiune a grupului pe alte pieţe. Cinema City International este listată la bursa din Polonia.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO