ZF 24

Cinema City a deschis al doilea multiplex din Ploieşti şi va intra şi în Târgu-Jiu

Multiplexul Cinema City din AFI Palace Ploieşti, inaugurat oficial pe 24 aprilie, are şase săli de cinema, dintre care cinci permit şi proiecţii 3D

Multiplexul Cinema City din AFI Palace Ploieşti, inaugurat oficial pe 24 aprilie, are şase săli de cinema, dintre care cinci permit şi proiecţii 3D

Autor: Ioana Tudor

29.04.2014, 18:45 334
Cinema City, cel mai mare operator de cinematografe din Europa Centrală şi de Est, a ajuns pe piaţa locală la o reţea de 16 centre multiplex prin deschiderea celui de-al doilea cinematograf al companiei din Ploieşti, în cadrul mallului AFI Palace Ploieşti, şi va continua să se extindă până la 25-30 de unităţi în următorii trei ani, centrul comercial dezvoltat de fondul sud-african NEPI la Târgu-Jiu fiind următoarea destinaţie.
 
Firma a anunţat un plan de expansiune ce prevede dezvoltarea a 22 de cinematografe cu 225 de săli până în 2016, dar, în condiţiile în care piaţa locală a centrelor comerciale se dezvoltă destul de lent în actuala perioadă, este greu de îndeplinit un asemenea obiectiv.
 
„Probabil nu vor fi deschise toate aceste 22 de cinematografe, dar vom ajunge la 25-30 de cinematografe în România până la finalul anului 2016“, a afirmat CEO-ul companiei, Moshe Greidinger, care a subliniat că România este piaţa unde compania va creşte cel mai mult.
 
România are cele mai bune cinematografe din reţeaua Cinema City, având în vedere faptul că vârsta medie a acestora nu depăşeşte 3-4 ani şi că dispun de tehnologie de ultimă generaţie, a spus acesta.
 
Cinema City a vândut 10 milioane de bilete în România anul trecut, în urcare cu 25% faţă de 2012 şi de cinci ori mai mult decât în 2007, anul în care compania a intrat pe piaţa locală. Cinema City România a înregistrat în 2012 o cifră de afaceri de 25,3 milioane de euro şi un profit net de circa 768.000 de euro, potrivit datelor Ministerului Finanţelor.
 
Reţeaua Cinema City este prezentă în Israel, Ungaria, Cehia, Polonia, România, Bulgaria şi Slovacia, iar în funcţie de numărul de cinema­tografe România este a treia ca mărime din Europa Centrală şi de Est pentru Cinema City, după Polonia (31 de cinematografe) şi Ungaria (20).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO