ZF 24

Cine sunt cei şase traderi care au de recuperat 3,5 milioane de euro de la producătorul “Eugeniei”

Cine sunt cei şase traderi care au de recuperat 3,5...

Autor: Gabriel Razi

06.06.2013, 16:05 991

Un grup de şase traderi de cereale ce cuprinde nume precum VA Intertrading, CHS, Brise Group, Alfred Toepfer şi Cargill, au de recuperat datorii cumulate de aproximativ 3,5 milioane de euro de la producătorul brandului de biscuiţi  Eugania, compania Dobrogea Grup, intrată în insolvenţă la începutul acestui an. Dobrogea Grup deţine brandul de biscuiţi Eugenia, unul dintre cele mai puternice mărci din România.

Astfel, Cereal Impex, companie în cadrul căreia Dobrogea Grup deţine o participaţie de 20%, are de recuperat de la producătorul de panificaţie din Constanţa datorii de 1,3 milioane de euro. Podiumul datoriilor către traderi este completat de compania austriacă Va Intertrading care are de recuperat 1,1 milioane de euro şi de americanii de la CHS cu alte 0,8 milioane de euro.

Dobrogea Grup este unul dintre ultimii jucători din panificaţie întraţi în acest an în “clubul” companiilor care s-au confruntat cu probleme financiare.

Dobrogea Grup a ajuns la sfârşitul anului trecut sa aibă o cifră de afaceri de 41 milioane de euro, în scădere în euro cu 24% faţă de 2011 iar în acelaşi interval creanţele de recuperat ale companiei s-au majorat cu 25% la 18,1 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO