ZF 24

Cine a fost artista anului în Marea Britanie şi cine e cel mai bine vândut cântăreţ - VIDEO

Emeli Sande (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autor: Alina Dan - Mediafax

15.12.2012, 12:47 183

Cântăreaţa Emeli Sande a fost desemnată artista anului 2012 în Marea Britanie de iTunes, iar albumul ei de debut, "Our Version of Events", a fost primul în topul vânzărilor de pe site-ul muzical, în timp hitul "Somebody That I Used to Know", interpretat de Gotye, a fost cea mai vândută piesă.

Potrivit contactmusic.com, scoţiana, care este cântăreaţă şi compozitoare, a avut un an foarte bun din punct de vedere profesional, în care a lansat un album de succes, primul din cariera sa, şi a apărut atât în ceremonia de deschidere, cât şi în cea de închidere a Jocurilor Olimpice de la Londra. Mai mult decât atât, albumul ei de debut a fost în fruntea vânzărilor în Marea Britanie, iTunes, cel mai popular site de descărcări de muzică, desemnând "Our Version of Events" drept cel mai bine vândut materialul discografic al anului.

"Am aflat că pentru iTunes sunt artista anului şi că albumul meu este primul în topul vânzărilor şi mi se pare incredibil. Mulţumesc tuturor pentru ajutor şi pentru faptul că mi-au făcut acest an special", a spus Emeli Sande.

La categoria "cel mai bun album al anului", în topul iTunes se află "Is Your Love Big Enough", materialul discografic de debut semnat de Lianne La Havas.

De asemenea, piesa "Call Me Maybe", interpretată de Carly Rae Jepson, a fost desemnată melodia anului, în timp ce hitul lui Gotye "Somebody That I Used to Know", interpretat alături de Kimbra, a fost primul în topul vânzărilor din 2012 pe site-ul iTunes.

În topul iTunes au fost incluse, de asemenea, emisiuni TV, cărţi, cărţi poştale şi filme - pelicula "Răzbunătorii/ The Avengers" fiind desemnată "superproducţia anului", lungmetrajul "Femeia în negru/ The Woman in Black" a fost numit cel mai bun film britanic, iar Christopher Nolan a fost ales regizorul anului pentru filmul "Cavalerul negru: Legenda renaşte/ The Dark Knight Rises".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO