ZF 24

China va elimina anul acesta subventiile care incalca normele OMC

11.04.2007, 15:11 20

Desfiintarea subventiilor pentru exporturi care incalca normele Organizatiei Mondiale a Comertului (OMC) este una dintre principalele prioritati ale Chinei in acest an, desi plangerile prezentate de SUA organizatiei internationale au nemultumit autoritatile de la Beijing, transmite Reuters.

SUA au inaintat la OMC, marti, doua plangeri impotriva Chinei, privind nerespectarea drepturilor de proprietate intelectuala si restrictionarea accesului unor produse americane pe piata chineza, precum filmele si muzica, ceea ce a condus la aparitia multor comentarii contrastante.

Autoritatile de la Washington au explicat ca vor ca statul chinez sa isi respecte obligatiile asumate odata cu aderarea la OMC, in anul 2001, insa purtatorul de cuvant al ministerului chinez al Comertului, Wang Xinpei, a spus ca plangerile vor afecta semnificativ relatiile comerciale dintre cele doua parti.
"Decizia SUA arata in mod clar ca fenomenul protectionismului se intensifica la nivelul celei mai mari economii mondiale", relateaza ziarul chinez China Daily. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO