ZF 24

Chelsea – Steaua, meciul banilor: un jucător al Chelsea valorează cât tot lotul Stelei

Chelsea – Steaua, meciul banilor: un jucător al...

Autor: Alexandru Matei

14.03.2013, 12:32 952

În bani Steaua valorează doar 10% din Chelsea, dar acest lucru nu contează pe teren, aşa cum a arătat şi meciul cu Ajax. Lotul Stelei valorează 41,2 milioane de euro, mai puţin decât cel mai scump jucător al Chelsea (42 mil. euro), conform datelor de pe site-ul trasfermarkt.com.

Lotul londonezilor valorează 386,7 milioane de euro şi este al treilea cel mai valoros club din Premier League. Cu banii pe Chelsea, miliardarul Roman Abramovici ar putea cumpăra în România mall-ul AFI Palace Cotroceni. Dacă ar fi o companie pe Bursa de la Bucureşti, Chelsea ar fi în top zece, înaintea unor companii precum Alro sau cele cinci SIF-uri. Pe bursă, Steaua ar fi o companie de nivel mediu.

Cel mai scump jucător din lotul Stelei este Raul Rusescu, cu o valoare de piaţă de 4,3 milioane de euro.

La capitolul patroni, ambele echipe sunt susţinute de oameni bogaţi, păstrând însă proporţiile. Roman Abramovici, proprietarul Chelsea, are o avere estimată de revista americană Forbes la 10,2 miliarde de dolari (7,8 mld. euro), în timp ce Gigi Becali are o avere de 140-145 milioane de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO