ZF 24

CFR si RADET au datorii de peste 700 milioane euro la furnizorii de energie si caldura

11.08.2009, 17:34 29

CFR si RADET Bucuresti, principalii datornici ai producatorilor de electricitate si caldura, au creante de 2,95 miliarde lei (peste 700 mil. euro), si profita de statutul lor de clienti neintreruptibili pentru a nu le achita, potrivit datelor Ministerului Economiei transmise la solicitarea Mediafax.

"Companiile din sectorul energiei sunt afectate de neincasari prin dificultatile induse in realizarea investitiilor si chiar a lucrarilor de mentenanta, precum si prin cresterea costurilor datorita creditelor contractate pentru derularea activitatii. Aceste creante se regasesc aproape integral in datorii ale producatorilor de energie electrica catre furnizorii de combustibil si catre bancile care au acordat credite societatilor din sectorul energiei", conform institutiei.

Creanţele CFR, in valoare de 1,1 miliarde de lei, sunt catre opt furnizori de electricitate, in timp ce Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) Bucuresti, principalul furnizor de apa calda si incalzire in sistem centralizat din Capitala, datoreaza producatorului de electricitate si caldura ELCEN peste 700 de milioane de lei, iar RADET Constanta are datorii de aproximativ 150 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO