Caută doar în titlu
ZF 24

Certasig a ajuns la afaceri de 8,5 mil. euro după primele nouă luni

Certasig, un jucător de talie mică din piaţa asigurărilor specializat pe segmentul corporate, a subscris în perioada ianuarie-septembrie prime de echivalentul a 8,5 milioane de euro (37,5 mil. lei), cu 2 milioane de euro peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut. Asigurările de garanţii au depăşit o treime din portofoliul Certasig, primele subscrise pe această clasă până la sfârşitul lunii septembrie ridicându-se la 3 milioane de euro. Poliţele de garanţii sunt încheiate în principal de companii care participă la licitaţii sau au în derulare contracte publice.

Din asigurări maritime, compania a subscris prime în valoare de 3,2 milioane de euro, în creştere cu 16%. Asigurările property s-au dublat, pornind însă de la o bază foarte mică, şi au ajuns la 1,1 milioane de euro după primele nouă luni. Asigurătorul estimează că va încheia anul acesta cu prime de 12,5 milioane de euro, cu 2,5 milioane de euro peste nivelul din 2012. Certasig, controlată de fondul de investiţii Royalton Capital Investors II, deţine locul 14 în clasamentul companiilor locale de asigurări, cu o cotă de piaţă de 0,8%.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.11.2013

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.