ZF 24

Certasig a ajuns la afaceri de 8,5 mil. euro după primele nouă luni

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Ciprian Botea

21.11.2013, 19:58 139

Certasig, un jucător de talie mică din piaţa asigurărilor specializat pe segmentul corporate, a subscris în perioada ianuarie-septembrie prime de echivalentul a 8,5 milioane de euro (37,5 mil. lei), cu 2 milioane de euro peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut. Asigurările de garanţii au depăşit o treime din portofoliul Certasig, primele subscrise pe această clasă până la sfârşitul lunii septembrie ridicându-se la 3 milioane de euro. Poliţele de garanţii sunt încheiate în principal de companii care participă la licitaţii sau au în derulare contracte publice.

Din asigurări maritime, compania a subscris prime în valoare de 3,2 milioane de euro, în creştere cu 16%. Asigurările property s-au dublat, pornind însă de la o bază foarte mică, şi au ajuns la 1,1 milioane de euro după primele nouă luni. Asigurătorul estimează că va încheia anul acesta cu prime de 12,5 milioane de euro, cu 2,5 milioane de euro peste nivelul din 2012. Certasig, controlată de fondul de investiţii Royalton Capital Investors II, deţine locul 14 în clasamentul companiilor locale de asigurări, cu o cotă de piaţă de 0,8%.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.11.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO