ZF 24

Cercetătorii lucrează la un cip care ar putea preveni atacurile de cord

Cercetătorii lucrează la un cip care ar putea preveni...

Autor: Octavian Calei

23.03.2013, 21:40 373

Cercetătorii elveţieni lucrează la un cip care implantat sub piele, poate detecta din timp simptomele unui atac de cord, trimiţând date către medicul pacientului, informează Mashable.

Implantul analizează sângele din organism cu aceeaşi precizie a aparatelor externe tradiţionale şi trimite rezultatele direct pe telefonul doctorului. Cip-ul de numai 14 mm este dezvoltat de către o echipă de cercetători de la Institutul Elveţian Federal de Tehnologie din Lausanne. Sistemul este compus din cinci senzori, un transmiţător radio şi o sursă de alimentare.

Tehnologia ar putea fi folosită de către medici pentru a monitoriza starea de sănătate a pacientului şi să prevină anumite boli atunci când apar primele simptome.

Un cercetător din cadrul Institutului Elveţian, Sandro Carrara, a declarat că implantul poate detecta o moleculă legată de atacurile de cord cu trei-patru ore înainte de a surveni.

Cercetătorii speră să lanseze cipul în trei-patru ani pe piaţă şi să poată fi accesibil oricui, cu numai 1 dolar.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO