ZF 24

Cercel, BRD: Sa nu ne fie teama ca nivelul cotei unice poate fi crescut

04.11.2008, 18:30 23

Romania are spatiu de manevra pentru a face fata crizei financiare internationale: rezervele minime obligatorii pot fi folosite ca un stimulent pentru economie si exista si avantajul cotei unice de 16%, al carei nivel poate fi majorat fara probleme pentru asigurarea resurselor necesare la buget, afirma Claudiu Cercel, vicepresedinte al BRD pentru pietele financiare.

"Sa nu ne fie teama ca nivelul cotei unice poate fi crescut. Nici un impozit de 18% nu ar fi mare, dar bugetul ar putea castiga resurse suplimentare importante. In acelasi timp, rezervele minime pot fi utilizate ca un stimulent pentru incurajarea creditarii. Probabil ca nu vom mai avea cresterea economica din ultimii ani, insa tot va continua cu un ritm mai mare decat in alte tari", a comentat Cercel intr-un interviu acordat ZF.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine cum privesc investitorii francezi actuala conjunctura din Romania si ce spune vicepresedintele BRD referitor la evolutiile externe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO