ZF 24

Ceramica Iasi: Preturile la caramida au scazut cu 25%

23.12.2008, 16:01 1523

Pretul mediu la caramida a ajuns in luna decembrie la circa 280 de lei (cu TVA) pe metrul cub, in scadere cu 25% fata de nivelul de 350 de lei/metrul cub din aceeasi perioada a anului trecut, datorita promotiilor realizate de producatori in contextul reducerii activitatii din constructii.

“Preturile au scazut anul acesta, mai ales in regiunea Moldova unde actionam noi, cu circa 25% in lei, iar cea mai puternica scadere a fost inregistrata incepand din luna septembrie. In euro, avand in vedere deprecierea leului, scaderea este mai mare. Insa acest ritm de reducere a preturilor nu va mai continua la aceeasi amploare, pentru ca deja s-au redus foarte mult, iar activitatea producatorilor va fi pusa in pericol”, a declarat pentru ZFIulian Mangalagiu, directorul general al Ceramica Iasi.

Compania va finaliza anul viitor o investitie de 24 de milioane de euro intr-o unitate de productie la Iasi cu o capacitate de 460.000 de metri cubi, in urma acestei investitii producatorul urmand sa-si tripleze capacitatea de productie de caramizi.

“Investitia in noua fabrica nu este afectata de scaderea pietei si anul viitor o vom finaliza. Insa in 2009 cred ca vom asista la falimente din partea producatorilor mici, pentru ca au tehnologie invechita care implica costuri foarte ridicate de productie”, explica Mangalagiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO