ZF 24

CEO-ul Bank of America, Brian Moynihan, a câştigat 26,5 mil. dolari în 2019

CEO-ul Bank of America, Brian Moynihan, a câştigat 26,5...

Autor: Mediafax

11.02.2020, 19:00 114

Directorul general al Bank Of America, Brian Moynihan, a câştigat 26,5 milioane de dolari în 2019 sub formă de salariu şi bonusuri de performanţă, potrivit unui document publicat la sfârşitul săptămânii trecute, citat de Reuters. 

Banca, a doua cea mai mare instituţie de credit după active din SUA, a decis astfel să-i păstreze compensaţia şefului băncii la acelaşi nivel din 2018, o decizie considerată ca fiind cel mai recent semn de reţinere din partea boardurilor marilor bănci americane după un an de creştere puternică a veniturilor bancare.

Potrivit sursei citate, boardul Morgan Stanley a luat rarisima decizie de a-i tăia plata anuală a directorului general James Gorman cu 7% până la 27 milioane de dolari în 2019, mişcare promovată ca parte dintr-un efort de reducere a unor costuri. 

Totodată, boardul JP Morgan Chase i-a dat directorului general Jamie Dimon o majorare de "doar" jumătate de milion de dolari. În 2018, Moynihan a primit o creştere de 15% a indemnizaţiei anuale după ce Bank of America a marcat un profit record de 28,1 miliarde de dolari. Pentru întreg 2019, Moynihan a primit un salariu de bază de 1,5 milioane de dolari şi alte 25 milioane de dolari ca stimulente sub formă de acţiuni în cadrul unui stock option plan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO