ZF 24

Cele mai recente listări de la Bursa românească, de la o creştere de 83% a acţiunilor la scădere de 18% în 2020

Cele mai recente listări de la Bursa românească, de la...

Autor: Tibi Oprea

29.06.2020, 19:30 256

♦ Bittnet şi Norofert, cu cea mai bună dinamică a acţiunilor, înregistrează rulaje mai mari decât Sphera Group, emitent din prima ligă bursieră ♦ Sphera Group înregistrează cea mai abruptă scădere a acţiunilor ♦ Purcari, MedLife şi Digi au cele mai mari tranzacţii de la începutul anului.

Acţiunile celor mai recent listate com­panii de la Bursa de Valori Bucureşti înre­gistrează de la înce­putul anului de la o creştere a acţiu­nilor de 83,3%, cum este cazul pro­ducătorului de îngrăşăminte organice Norofert, la o scădere de 17,8% în cazul Grupului Sphera, administra­torul KFC şi Pizza Hut în România, arată datele agregate de ZF de la BVB.

Norofert, cu cea mai bună evoluţie în acest top, s-a listat pe piaţa AeRO pe 3 martie 2020, astfel încât calculele pentru acţiunile companiei includ doar perioada de la listare şi până la 25 iunie 2020, iar variaţia preţului este calculată luând în considerare preţul de închidere din prima zi de tranzacţionare, de 12 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO