ZF 24

Cele mai puternice banci centrale isi unesc fortele pentru a opri carnagiul. Ce se va intampla pe piata romaneasca?

18.09.2008, 18:00 15

Bancile centrale din Statele Unite, Canada, zona euro, Marea Britanie, Elvetia si Japonia au decis ieri sa pompeze 247 de miliarde de dolari pe pietele financiare intr-un efort coordonat menit sa reduca presiunea generata de ultimele evenimente de pe Wall Street, scrie presa internationala. Aceasta este cea mai mare interventie concertata din istoria bancilor centrale.

Anuntul vine dupa ce panica de pe piata financiara a explodat in intensitate, randamentul inregistrat de obligatiunile emise de Trezoreria americana atingand un minim record, iar gramul de aur inregistrand cea mai semnificativa crestere zilnica din toate timpurile, de 11,6%. In aceste conditii piata imprumuturilor interbancare a inghetat, fortand autoritatile sa intervina.

 

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine cum va contribui fiecare din cele patru banci la incercarea de a reduce presiunea generata de ultimele evenimente de pe Wall Street.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO