ZF 24

Cele mai importante evenimente ale zilei

27.04.2010, 20:04 18

1. Depozitele populatiei si ale firmelor au crescut cu1,2% in martie fata de februarie, la 167 mld lei.Depozitele populatiei si ale firmelor au crescut in martie cu 1,2%fata de februarie, pana la nivelul de 167,1 miliarde lei, iarcomparativ cu aceeasi luna din 2009 avansul a fost de 8,4%,potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

2. Constantin Stroe, Dacia: Sunt semnale ca in Romaniaar putea intra inca un constructor de automobile. Romaniaare potential, din toate de punctele de vedere, pentru a atrageinca un producator de automobile, al treilea, si chiar suntperspective si semnale in acest sens, a declarat, martipresedintele ACAROM, Constantin Stroe.

"Intrarea pe piata a unui nou constructor nu va afecta pozitiaDacia, exemplu fiind prezenta Ford, care, din contra, stimuleazaindustria auto locala", a afirmat Stroe la conferinta "MediafaxTalks about Auto Industry", aflata la cea de-a III-a editie.

El nu a dat detalii. Stroe este presedintele AsociatieiConstructorilor de Automobile din Romania (ACAROM) sivicepresedinte la Asociatia Producatorilor si Importatorilor deAutomobile si la Automobile Dacia.

3. Romanii nu s-au inghesuit la cele mai ieftine masinidin "Rabla": Valoarea medie de achizitie a fost de 10.000 deeuro. Romanii nu s-au inghesuit la ofertele minime propuseanul acesta prin programul Rabla, valoarea medie a automobilelorcomercializate fiind de circa 10.000 de euro, potrivit lui BrentValmar, vicepresedintele APIA.

Circa 12.300 de automobile au fost vandute in primele doua luniale programului Rabla. Editia de anul acesta permite cumularea atrei vouchere, care aduce pretul mai multor masini in jurulnivelului de 6-7.000 de euro.

4. Ford Romania va deveni centru de export pentruEuropa. Ford Romania va deveni centru de export pentruEuropa, iar in 2018, posibil chiar in 2016, piata auto locala vaajunge la 500.000 de unitati vandute anual, a declarat, marti, PaulFlanagan, managing director al Companiei Nationale de Vanzari aFord Romania.

El a adaugat ca, odata cu infiintarea companiei de vanzari,reteaua de dealeri se va extinde cu patru parteneri si cu noireprezentante in Botosani, Slobozia, Giurgiu, Zalau, Vaslui siCalarasi.

Flanagan a precizat ca Ford a primit solicitari si din parteaunor parteneri externi in vederea deschiderii unor dealeriship-uriin Romania, insa pentru moment compania nu intentioneaza sa isiextinda mai mult reteaua de dealeri.

5. Ratingul Greciei, coborat de S&P la"junk". Agentia de rating Standard & Poor's (S&P)a revizuit in scadere cu trei trepte calificativul de tara alGreciei pentru credite pe termen lung, de la "BBB+" la "BB+", cuperspectiva negativa, coborand calificativul statului elen incategotria "junk" (speculativ), la acelasi nivel cu Romania.

Ratingul pentru imprumuturi pe perioada scurta a fost coborat la"B", de la "A-2", potrivit unui comunicat al S&P.

Decizia ia in calcul temerile referitoare la capacitatea Grecieide implementa reformele necesare pentru a putea administradatoriile foarte mari ale tarii si se bazeaza pe evaluarile privinddificultatile politice, economice si bugetare cu care se confruntaguvernul elen in incercarea de directiona finantele statului catreo recuperare sustenabila.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO