ZF 24

Cele mai importante evenimente ale zilei

07.04.2010, 19:18 16

1. Salariul mediu net a crescut in februarie cu 3,9%fata de aceeasi luna a anului anterior. "Castigul salarialmediu nominal net a fost in luna februarie de 1.411 lei, in scaderefata de luna precedenta cu 15 lei (-1,1%) si in crestere cu 3,9%fata de aceeasi luna a anului anterior, conform datelor publicatemiercuri de Institutul National de Statistica (INS). Cele mai marivalori ale castigului salarial mediu nominal net s-au inregistratin activitatile de intermedieri financiare (3226 lei), iar cele maimici in hoteluri si restaurante (775 lei)."

2. ING Bank Romania va fi condusa numai de manageriromani. Diviziile de afaceri ale ING Bank Romania vor ficonduse numai de manageri romani, dupa ce ING Olanda a numit-o infunctia de director al Diviziei Retail pe Maria Cristina Matei,actualul sef de dezvoltare al produselor de retail. "Toate celepatru divizii de afaceri ale ING Bank vor fi conduse de manageriromani. ING a devenit o banca cu un pronuntat caracter local si cuo mare doza de incredere din partea managementului olandez inechipa romaneasca. Practic, in banca mai sunt doar doi manageriolandezi, directorul financiar si directorul de risc", a declaratdirectorul general al bancii, Misu Negritoiu.

3. Leul continua avansul fata de monedaeuropeana. BNR anunta un curs de referinta de 4,0908lei/euro. Leul a pierdut avansul din debut si a inchis instationare, la 4,0935 - 4,0945 lei/euro. Banca Nationala a Romaniei(BNR) a anuntat pentru miercuri un curs de referinta de 4,0908lei/euro, in scadere cu 0,59 bani fata de cursul de referintaanuntat marti. Pe piata interbancara, moneda nationala a pierdutavansul castigat in prima parte a sesiunii de miercuri, astfel caparitatea s-a intors in apropierea nivelului de la inchiderea demarti, de 4,0935 - 4,0945 lei/euro.

4. Companiile farma raman pe plus: Antibiotice Iasi afacut un profit de 13 mil. lei. Producatorul demedicamente Antibiotice Iasi a inregistrat in primele trei luni aleacestui an o cifra de afaceri de peste 60 mil. lei, in crestere cu4,5% comparativ cu perioada similara a anului trecut. La export,compania a raportat un avans de 14% a afacerilor. "Indicatoriisuperiori obtinuti in vanzari, cu efecte directe asupra veniturilorsocietatii, cumulati cu respectarea riguroasa a programului dereducere a cheltuielilor la nivelul tuturor activitatilorsocietatii, a condus la obtinerea unui profit brut de peste 13milione lei", a spus Ioan Nani, directorul general al AntibioticeIasi.

5. Renault, Nissan si Daimler au anuntat ca vor forma oalianta. Constructorii auto Renault, Nissan si Daimler auanuntat miercuri formarea unei aliante prin schimb de actiuni inbaza careia vor dezvolta in comun autovehicule si vor imparticheltuielile. In cadrul parteneriatului, Daimler va lua cate oparticipatie de 3,1% la Renault si Nissan. In schimb, Renault siNissan vor primi cate o cota de 1,5% din capitalul constructoruluiauto german, au anuntat cele trei grupuri. De asemenea,participatia Renault la Nissan se va reduce de la 44,3% la43,2%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO