ZF 24

Cele mai importante evenimente ale zilei

31.03.2010, 20:09 19

1. Complexul Delta Nature Resort de cinci stele, inchisdin cauza lipsei de clienti. Delta Nature Resort,proprietarul complexului hotelier de cinci stele cu acelasi numedin Delta Dunarii, a decis sa inchida unitatea pe perioadasezonului estival 2010, din cauza lipsei de clienti, dar si pentruextinderea unitatii cu un centru spa, urmand sa fie redeschis inprimavara anului 2011.

"Vrem sa construim un centru spa si de sanatate in cadrul DeltaNature Resort pentru a diversifica oferta turistica si pentru aextinde perioada de functionalitate a sezonului, care in prezenteste limitata. Complexul a fost inchis in noiembrie pentru calucrarile de constructie nu se puteau desfasura cu turistii cazatiin hotel. De asemenea, zvonurile privind gripa aviara in zona sicriza au redus numarul de clienti, acestia fiind alti factori careau contribuit la inchiderea unitatii. Anul trecut nu a fost unulexceptional si inca este o perioada dificila", a declarat,miercuri, directorul general al complexului, Virgil Munteanu.

2. IKEA vine cu primii bani in Romania dupa preluareamagazinului din Baneasa - 17 milioane de euro. Gigantulsuedez IKEA a aprobat majorarea capitalului social al IKEA Balkan,firma care opereaza magazinul IKEA din zona comerciala Baneasa, cu70 milioane de lei (17 milioane de euro), conform informatiilor dinMonitorul Oficial.

Aceasta este prima miscare de la preluarea magazinului, inmartie, intr-o tranzactie estimata de ZF la peste 30 de milioane deeuro. IKEA a cumparat magazinul de la omul de afaceri PuiuPopoviciu, cel care dezvolta proiectul Baneasa.

3. Farmache: Bursa va distribui integral actionarilorprofitul net din 2009, de opt milioane lei. Bursa deValori Bucuresti (BVB) va distribui integral actionarilor profitulnet obtinut in 2009, de circa opt milioane de lei, a declaratpresedintele Consiliului de Administratie, Stere Farmache.

Astfel, dividendul brut se va ridica la putin peste un leu peactiune, sub nivelul distribuit pentru exercitiul financiar 2008,de 1,3 lei pe titlu, cand valoarea totala a dividendelor s-aridicat la 10,01 milioane lei.

4. Fostul ministru de Finante Gheorghe Pogea a fostnumit in CA al CEC. Fostul ministru al Finantelor GheorghePogea a fost numit in Consiliul de Administratie al CEC, mandatulsau urmand sa expire in luna mai a anului viitor, odata cu cel alactualului presedinte al bancii, Radu Gratian Ghetea, informeazaMediafax.

Numirea a fost aprobata in Adunarea Generala a Actionarilor CECdin 14 ianuarie si publicata in Monitorul Oficial pe 29 martie.

Pogea mai face parte incepand cu luna februarie a acestui an sidin Consiliul de Supraveghere al Fondului Proprietatea, remuneratiafiind de aproximativ 2.000 de euro pe luna.

5. Monica Tatoiu a plecat dupa 15 ani de laOriflame. Monica Tatoiu, unul dintre cei mai cunoscutiexecutivi romani la nivel local, s-a retras din functia de directorgeneral al Oriflame Romania, filiala locala a producatorului suedezde cosmetice Oriflame. "Aceasta a fost ultima mea zi la conducereaacestei companii, am predat deja stafeta colegei mele MarinaPavlinova, alaturi de care acum 15 ani intram in Oriflame", adeclarat pentru ZF Monica Tatoiu. Pavlinova ocupa in prezent sifunctia de vice presedinte pe vanzari la nivel global, pozitie pecare o va pastra si in timp ce va fi director general al filialeilocale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO