ZF 24

Cele mai bune comentarii ale zilei de la cititorii ZF

Cele mai bune comentarii ale zilei de la cititorii ZF
26.08.2013, 16:29 278

Ziarul Financiar vă prezintă cele mai bune comentarii postate de cititorii noştri la articolele de astăzi.

 

Credeţi că pe Băsescu sau pe Ponta îi interesează că Viorel Cataramă a dat afară 66 de angajaţi?

Radu Seserman

Faptul că guvernul poate şi trebuie să ajute companiile locale este incontestabil. Aşteptarea de a lasa totul în seama guvernului este lamentabilă. Indiferent ce ar face guvenul companiile mici, businessuriel de famile pierd teren in faţa businesurilor mari. Un exemplu elocbent a apărut in ZF despre o companie belgiana de micro magazine care a adus mulţi localnici la faliment.
Soluţia petru cei mici este să se unească să obţină avantajele de ”economy of scale”. Să cumpere ca un grup, să-şi unească eforturile de marketing, promovare a legislaţiei, etc. Şi să incerce să coopereze mai mult între ei, să facă alianţe economice.

Viorel

Poate dl Catarama ar trebui sa lase luxul personal deoparta si sa bage bani mai multi la firma, la investitii, in noi produse. Produsele Elvila sunt invechite si slab calitative, de aceea nu se vand. Nu vad ce vina are guvernul sau presedintia ca dl Catarama in loc sa avanseze calitativ cheltuie banii pe golf si pe nunta sa extravaganta. Patronul Ikea, competitorul nr.1 al lui Catarama, este multimiliardar dar duce o viata mult mai modesta. De aceea Ikea angajeaza oameni in Romania si tocmai ce au redecorat magazinul din Baneasa, iar Elvila merge in jos.

 

Ramona Mănescu vine de la un salariu de 6.000 de euro ca europarlamentar la unul de 1.000 de euro ca ministru al transporturilor

Liviu

Va dati seama cati bani se fac din pozitia de ministru, daca doamna se incumeta sa plece de la un salariu de 6000 Euro pe luna la unul de 1000 Euro?
Avea dreptate procurorul ala prins de DNA : Ministerul Transporturilor este un minister de facut bani.
Daca ea zice ca merge ministereasa doar pentru ca o doare de tarisoara asta, eu imi pun tot ce am agonisit la bataie.Verificati-i declaratia de avere acum si la terminarea mandatului.
Si pe a ei si pe a sotului si a rudelor apropiate.

 

Băncile şi-au mai redus personalul, dar la salarii nu umblă

Mihai Dorobantu

Articolul referitor la salariile top managerilor din banci mi se pare cel putin deplasat.
In companiile mari, private, salariul reflecta abilitatile si performanta angajatului. A propune ca salariile sa fie scazute nediferentiat intr-o companie privata mi se pare o metoda care tine mai mult de regimul trecut, o absurditate care nu are legatura cu piata libera si nici cu performanta.
Daca un om produce pentru firma 100.000 de dolari iar salariul lui este de 90.000 de dolari, e de preferat sa faci 10.000 de dolari profit decat sa angajezi unul platit cu 1000 de dolari care iti produce pierdere.
Cel putin asta e parerea mea, de umil al unei facultati de profil.. (la stat)

 

Interviu FT cu românca de la cea mai prestigioasă şcoală de MBA din Berlin, aleasă de Deutsche Post să le predea studenţilor noile reguli din business

Tataie

Care ar fi relevanta acestor "reguli de business"/ principiilor de management intr-o lume dominata de dezvaluirile scandaloase legate de mediul financiar care a generat criza actuala si nu in ultimul rand, de stirile privind intelegerile gen oligopol intre traderii de cereale sau producatorii de ciment ? Nu cumva aceste reguli se aplica doar cateilor ?!

 

Oboseala fiscală, spaţiul de taxare şi frisoanele supraîncălziţilor

Godaro

DIn cate bag seama Dl. Ponta nu tine cont de opiniile consilierilor sai. Recent, dar nu numai recent si din ce in ce mai des, Dl. Prim Ministru afirma ca (,) cu impozite de 16% nu se pot face autostrazi ca in Germania. E pacat ca Dl Socol nu este bagat in seama. Avem o mare problema cu colectarea taxelor la nivelul actual si deja se pune problema supra-impozitarii contribuabulilor certi, adica a salariatilor din mediul privat care isi declara corect veniturile.

Pe principiul "bate calul care trage", cred ca ni se pregateste majorarea poverii fiscale.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO