ZF 24

Cel mai vândut medicament din România, după valoare, a fost găsit contrafăcut în farmacii. Topul celor mai vândute medicamente

Cel mai vândut medicament din România, după valoare, a...

Autor: Elvira Gheorghita, Ioana David

07.11.2013, 11:52 3777

Poliţia Română a deschis, în cazul unor seringi contrafăcute împotriva hepatitei, un dosar ce vizează infracţiuni de spălare de bani, evaziune fiscală şi punere în circulaţie de produse contrafăcute, acesta fiind coordonat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, potrivit unor surse din Poliţie citate de Mediafax.

"Este vorba despre medicamentul Pegasys. Au fost găsite zeci de cutii cu seringi care sunt falsuri grosolane. Serul este apă cu glucoză, în locul soluţiei cu substanţa activă peginterferon alfa-2a, iar seringile sunt din plastic şi au pistoane de culoare albă, deşi produsele originale sunt din sticlă şi au pistoane de culoare roşie. În plus, capacul protector al acului este de culoare neagră, în timp ce, la medicamentul original, este gri", spun sursele citate de Mediafax.

Conform datelor firmei de cercetare de piaţă IMS Health, Pegasys a fost cel mai vândut medicament din România (din punctual de vedere al valorii vânzărilor), în perioada martie 2012 – februarie 2013. În acest interval vânzările Pegasys au fost de peste 56 mil. euro.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO