ZF 24

Cel mai puternic om din Coca-Cola: Ploieştiul devine bază de export pentru 100 de milioane de consumatori

Cel mai puternic om din Coca-Cola: Ploieştiul devine...

Autor: Ioana David

30.10.2013, 12:07 3444

Muhtar Kent, preşedinte şi CEO al The Coca-Cola Company, cel mai puternic executiv din industria băuturilor răcoritoare, spune că fabrica din Ploieşti a îmbuteliatorului local va deveni un hub de export după ce a fost finalizată o investiţie de 22 mil. euro într-o nouă linie de îmbuteliere a brandului Cappy Pulpy.

“Produsul Cappy Pulpy made in România va ajunge la peste 100 de milioane de consumatori. Este vorba despre inovaţie şi creştere. Toată lumea are nevoie de creştere: ţările, afacerile şi indivizii. Trebuie să crezi în viitorul ţării, al liderilor ei pentru a avea încredere să investeşti”, a spus Muhtar Kent, executivul gigantului american care a a venit pentru prima dată în România de când a preluat poziţia de CEO al The Coca-Cola Company, în aprilie 2009.

Kent cunoaşte însă extrem de bine piaţa locală, el fiind artizanul venirii Coca-Cola în România la începutul anilor ’90.

“Am investit 525 de milioane de euro în România şi am creat 2000 de joburi directe”, a mai spus Kent.

Fabrica de îmbuteliere din Ploieşti este cea mai mare din sud-estul Europei pentru Coca-Cola HBC, iar investiţia de 22 mil. euro a creat 40 de noi locuri de muncă. Prin această investiţie, îmbuteliatorul local al Coca-Cola face un prim pas serios către export, în condiţiile în care până în prezent focusul grupului a fost piaţa românescă, iar livrările externe au fost sporadice. Printre statele în care va ajunge noul Cappy Pulpy produs în Ploieşti se numără Ungaria, Bulgaria, Republica Moldova şi Croaţia.

Kent a inagurat astăzi la Ploieşti noua investiţie împreună cu Dimitris Lois, CEO al Coca-Cola HBC. La inaugurare a fost prezent şi premierul Victor Ponta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO