ZF 24

Cel mai mare caz de furt de identitate din America: Datele a peste 130 milioane de carduri de credit si debit au fost furate

Cel mai mare caz de furt de identitate din America: Datele a peste 130 milioane de carduri de credit si debit au fost furate
18.08.2009, 12:08 204

Trei persoane au fost puse sub acuzare pentru ceea ce pare a fi cel mai grav caz de furt de identitate, cu date a peste 130 de milioane de carduri de credit si de debit furate, informeaza Reuters.

Albert Gonzales, un fost informator guvernamental, se afla deja in inchisoare pentru aceste cazuri de furt, alte doua persoane de cetatenie rusa fiind acuzate de accesarea unor informatii proprii companiilor intre 2006 si 2008.

Numerele cardurile au fost furate de cei trei de la procesatorul de carduri Heartland Payment Systems, de la lantul de magazine 7-Eleven si de la Hannaford Brothers, au declarat procurorii americani.

Heartland Payment Systems si Hannaford Brothers au anuntat anterior accesarea de persoane neautorizate a informatiilor, fara insa a se cunoaste motivul acestor accesari.

Conform procurorilor, Gonzales si cei doi rusi, identificati drept "Hacker 1" si "Hacker 2", au tintit corporatii de mari dimensiuni prin scanarea listei din topul Fortune 500 si explorarea site-urilor companiilor pentru a afla punctele slabe ale acestora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO