ZF 24

Cei mai mari 15 producatori de componente auto au rulat 2,7 mld. euro. Profiturile au scazut insa cu peste 70%

03.09.2008, 21:30 15

Profiturile primilor 15 producatori de componente auto prezenti in Romania s-au redus in 2007 cu mai mult de 70% comparativ cu anul anterior, in urma startului celui de-al doilea val de investitii in fabricile pe care giganti precum Continental sau Michelin le detin in Romania.

Potrivit unei analize ZF, primele 15 companii din industria componentelor auto au inregistrat, cumulat, un profit net de 11 milioane de euro anul trecut, fata de nivelul de 39 de milioane de euro raportat in 2006.
"Recuperarea investitiilor se face pe o perioada mai lunga de timp si in plus sunt multi care reinvestesc, esalonarea recuperarii fondurilor regasindu-se in rezultalele anilor trecuti", a declarat Monica Barbuletiu, vicepresedinte al Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS).

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine in ce investesc in prezent producatorii auto cu prezente locale si cum arata clasamentul acestora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO