ZF 24

Cei mai „fericiţi“ proprietari de birouri din Capitală

Cei mai „fericiţi“ proprietari de birouri din Capitală

Autor: Cristi Moga

15.01.2014, 20:43 2905

Rata de neocupare a celor 2 milioane de metri pătraţi de birouri din Bu­cureşti depăşeşte în continuare 15%, dar unii proprietari, precum CA Immo, Liviu Tudor sau sud-africanii de la NEPI au început anul „fericiţi“, cu rate de ocupare de peste 97%, potrivit unei analize a ZF.

Pe de altă parte, austriecii de la Immofinanz, cel mai mare proprietar de birouri din Bucureşti, cu un portofoliu de 206.000 de metri pătraţi, aveau la sfârşitul lunii octombrie o rată de ocupare de 80,2%, astfel că în cele nouă clădiri deţinute circa 41.000 mp sunt spaţii neocupate.

Raiffeisen Property nu a reuşit deocamdată să ajungă la un grad de ocupare de 50% pentru componenta de birouri a proiectului Floreasca City (Sky Tower şi clădirea Floreasca Office), în ciuda faptului că sucursala locală a băncii Raiffeisen a ocupat circa 23.000 mp în cadrul acestei dezvoltări. Astfel, mediul de business din Bucureşti nu este în prezent suficient de dinamic pentru a ocupa toate clădirile de birouri construite în oraş în ultimii 10-15 ani, iar proprietarii continuă să dea o luptă acerbă pentru a-şi „ţine aproape“ chiriaşii existenţi şi a atrage alţii.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.01.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO