ZF 24

CEDO: Guvernul trebuie sa plateasca 340.000 euro catre Parmalat

22.02.2008, 10:16 28

Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strasbourg a condamnat ieri Guvernul de la Bucuresti, obligandu-l la plata a peste 340.000 de euro catre compania Parmalat, pentru incalcarea dreptului de proprietate, ca urmare a promovarii unui recurs in anulare de procurorul general al Romaniei, informeaza Mediafax.

In cauza compania Parmalat SPA si Parmalat Romania SA impotriva Guvernului roman, Curtea Europeana a constatat incalcarea dreptului la un proces echitabil, prevazut de articolul 6 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului, datorita nerespectarii principiului securitatii raporturilor juridice, ca urmare a admiterii unor recursuri in anulare (promovate de procurorul general al Romaniei-n.r.) prin care s-au casat hotarari judecatoresti definitive si irevocabile date de catre instantele inferioare.

Totodata, Curtea a constatat si incalcarea dreptului de proprietate al companiei Parmalat SPA, prevazut de articolul 1 din Primul Protocol Aditional la Conventie.

Potrivit site-ului Curtii Europene, judecatorii Curtii de la Strasbourg a decis totodata ca Parmalat sa fie despagubita cu 340.000 de euro cu titlu de prejudiu material si cu 3.500 de euro pentru cheltuieli de judecata.

Compania Parmalat, infiintata in anul 1961, este unul dintre cei mai mari producatori de produse alimentare la nivel mondial. Firma este prezenta pe segmentul podueelor lactate (lapte, branza, iaurt), snacks-uri si biscuiti, produse de panificatie, sucuri naturale de fructe, creme si sosuri de gatit, supe vegetale si apa minerala.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO