ZF 24

CEC Bank acordă credite cu dobândă de 3,06% pe an crescătorilor de porci şi păsări

CEC Bank acordă credite cu dobândă de 3,06% pe an...

Autor: Roxana Rosu

21.03.2017, 11:12 182

CEC Bank a semnat un parteneriat cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) privind finanţarea activităţilor curente de către beneficiarii măsurii 14T – plăţi privind bunăstarea animalelor (porci şi păsări), la o dobândă de 3,06%.

In baza conventiei incheiate, beneficiarii pot accesa credite de până la 90% din valoarea sumei calculate conform adeverintei eliberate de APIA.

Dobanda este foarte avantajoasa, fiind compusa din ROBOR 6M Ă marja 1,95% p.a. (dobanda actuala 3,06% p.a.), comisionul de acordare a creditului este de 0,95% din valoarea finantarii acordate, iar documentatia aferenta acestui tip de credit este simplificată. Structura de garantii este una flexibila, inclusiv prin posibilitatea obtinerii garantiei Fondului de Garantare a Creditului Rural (FGCR) sau a Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM). Finantarea se acorda fara contributie proprie din partea clientului si este exclusiv in lei, pentru prevenirea riscului valutar.

Rata de dobanda este stabilita in functie de indicele ROBOR 6M (actualizabil semestrial in prima zi lucratoare a semestrului; valoarea indicelui incepand cu data de 3 ianuarie 2017 este de 1,11%), la care se adauga o marja de 1,95.

 „Urmarind cu precadere finantarea IMM-urilor si sectorului agricol, CEC Bank continua sa se defineasca drept un sustinator activ al economiei romanesti. Prin parteneriatul cu APIA, devenit deja unul de traditie, banca noastra a acordat din 2009 si pana in prezent finantari in valoare de aproximativ 2,5 miliarde lei, in sprijinul agriculturii romanesti”, a declarat domnul Radu Gratian Ghetea, Presedinte Director General  CEC Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO